6 april 2017
19:45

Landala IF

Referat: Göteborgs SIF - Landala IF

Säsongens första derby stod på agendan då det var dags att gästa Studenternas på bortaplan, som för dagen var samma plan som vår hemmaplan. Det rådde god stämning i omklädningsrummet efter helgens premiärseger mot Ramberget och efter långa diskussioner i ledarstaben beslutades det att behålla innermittfältet från matchen mot Ramberget. Detta visade sig vara ett genidrag då vi direkt från start får bra grepp om spelet och bra rull på bollen. GSIF får därför svårt att komma upp i pressen och visar tydligt att deras taktik för dagen är långa bollar mot en snabb nummer 10, en studenternas Bengt. Istället är det vi som håller i bollen och kommer flera gånger runt fint på kanterna och hotar med inlägg, dock utan att komma till de där riktigt farliga chanserna. Närmast är Axel som kommer till ett fint läge, efter Forsbergs-klack från Jack, men inte lyckas hitta nätmaskorna. I mitten av första tappar vi något i tempo och GSIF tillåts komma högre i sin press vilket gör att vi inte riktigt kan föra spelet som i första halvan av halvleken. Istället utvecklas ett rakare spel åt båda håll där halvchanser ges och tas. GSIF får bland annat till en kontring där Anders, som precis som vanligt står för en mycket bra och stabil insats, tvingas till en fin räddning. Vi kommer också till ytterligare en riktigt farlig chans innan domaren blåser av för paus, då Perta efter en smått magisk soloräd får iväg ett skott som är en millimeter från stolpe in istället för stolpe ut.

I andra halvlek tätnar de farliga lägena och efter ca en kvart stänker Perta ett förlösande 1-0! Vi fortsätter att rada upp chanser och Patrik är nära att sätta 2-0 efter avslut utifrån. I mitten av andra tvingas vi till en förändring i backlinjen då Alfred får känning i ljumsken och Per får ta sig an mittbacksplatsen. Chanser utbyts och spelet går mot Hawaii då GSIF släpper större ytor då de tvingas trycka på för kvittering. Tyvärr lyckas vi inte förvalta detta utan det är Studenternas som lyckas sätta 1-1 efter att vi tappat markering på bortre stolpen vid ett inlägg. Sista tio fortsätter GSIF att trycka på och vi är märkbart trötta. Alla tror vi dock att Jack ska avgöra när han möter bollen på halvvolley, men målvakten chansar rätt och räddar. I sista sekunden dömer domaren, som i övrigt varit väldigt rak och konsekvent, straff till GSIF. 10:an, som varit deras solklart lysande stjärna, kliver fram och bränner straffen. 1-1 blir slutresultatet och trots att GSIF brände straff i sista sekunden känns det surt att bara få med sig en poäng i Landalalägret, trots att vi mött ett förväntat topplag på bortaplan.